Játék és tanulás: a víz világnapja Kékkúton: 2018. március 22.

Értékelés:
(0 szavazat)

A víz világnapja alkalmából egésznapos programsorozattal készült a diákoknak a Szentkirályi–Kékkúti Ásványvíz Kft. A programok között szerepelt a kékkúti üzemlátogatás, a Theodora tanösvényen vezetett túra és egy fotópályázat eredményhirdetése is.

A Szentkirályi–Kékkúti Ásványvíz Kft. felelősen gondolkodó vállalatként különleges figyelmet fordít a legkisebbekre is. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is izgalmas programokkal szereztek hasznos ismereteket a gyermekek az ásványvizekről és az egészséges folyadékbevitel fontosságáról.

A Révfülöpi Általános Iskolába összesen 156 diák érkezett a környező településekről, ott kezdődött az első interaktív játékos program, mely a helyes vízhasználatról, vízkészleteink védelméről és a hidratáció fontosságáról szólt. Ezt követően Kékkútra kirándultak, ahol az érdekes és látványos üzemlátogatás mellett különösen kedvelt program volt, hogy a vízzel kapcsolatos és a jövő nemzedékének szóló üzeneteiket bedobhatták a falikútnál elhelyezett postaládába. Az eseményen részt vettek a Káli-medence polgármeseterei is.

A világnapi rendezvény keretében a március elején, Révfülöpi Általános Iskola diákjai számára turizmus és környezetvédelem témakörében kiírt fotópályázat eredményeit is kihirdették.

„Piacvezető ásványvíz palackozó vállalatként kiemelkedően fontos számunkra, hogy a vízhez való kötődést, akár fogyasztásról akár a tudatos hidratálásról legyen szó, a legfiatalabb generáció tagjaival is megismertessük és megszerettessük. Éppen ezért a víz világnapján hosszú évek óta a diákok figyelmét szeretnénk felhívni. Igyekszünk számukra érdekessé, játékossá tenni azt a sok információt, melyet ilyenkor a vízről tanulhatnak” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi–Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.

 

Céginformáció

A Central Europe Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia, S. Pellegrino, Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.