A Coca-Cola Magyarország a COVID-19 járvány idején is elkötelezetten támogatta munkavállalói és fogyasztói közösségeit, a közegészségügy dolgozóinak erőfeszítéseit, igyekeztünk segítséget nyújtani ott, ahol arra leginkább szükség volt. Tájékoztatásul szeretnénk megosztani Önnel a járvány ideje alatt tett segítő lépéseinket és azok eredményét.

A Coca-Cola vállalat és a Coca-Cola Alapítvány globálisan 120 millió dollárt adományozott a leginkább érintett közösségeknek. Magyarországon a Magyar Vöröskereszt részesült az Alapítványunk 65 millió forintos pénzügyi támogatásában.

Magyarországon azonnali támogatásunkkal innivalókat biztosítottunk országszerte 21 kórháznak, egészségügyi intézménynek és három karitatív szervezetnek: az Élelmiszerbanknak, a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. Számukra több mint 15 millió forint értékben közel 70 ezer palack vizet, gyümölcslevet és üdítőt adtunk át.

Nem csak pénzbeli juttatással, hanem munkánkkal is segítettük a Magyar Vöröskeresztet: vállalatunk infrastruktúrájának biztosítása mellett május folyamán 5 munkavállalónk teljes munkaidejében a Magyar Vöröskereszt logisztikáját támogatta, adományokat szállított és osztott Magyarország öt régiójában. A felajánlás összesen 3,6 millió forint értékben valósult meg.

Az anyagi segítség mellett a Coca-Cola vállalat nemzetközi szinten áprilisban és májusban szüneteltette márkái reklámtevékenységét, ez idő alatt forrásainkat közösségeink és munkatársaink biztonságának és egészségének elősegítésére fordítottuk. Ezért itthon a „Reklám helyett segítség” közösségi támogatás keretében a hirdetésekre szánt felületeinken és közösségi média csatornáinkon a Magyar Vöröskereszt üzenetei voltak láthatók, melyek a véradásra, az otthon maradásra és az idősek védelmére hívták fel a figyelmet. Ezen csatornákra szánt anyagok elkészítését is vállaltuk, munkatársaink és ügynökségeink erőforrását is erre a célra fordítottuk. A felajánlás értéke így meghaladta a 80 millió forintot. Összességében a Coca-Cola Magyarország nyújtotta segítség mintegy 165 millió forint volt a koronavírus-járvány okozta krízis első, legsúlyosabb szakaszában.

A fentebb említettek mellett természetesen mindent megtettünk munkavállalóink ​​biztonságának és egészségének biztosítása érdekében is, összes munkavállalónk munkahelyét megőriztük, valamint partnereink, vásárlóink számára folyamatosan biztosítottuk termékeink elérhetőségét.

Vállalatunk az újjáépítés időszakában a gazdasági szereplők felé fordulva a koronavírus által leginkább sújtott iparágat, a vendéglátói szektort segíti majd. Ennek első lépéseként 2020. június 19-én pénteken összesen 50 millió forint értékben több mint 100.000 palack Coca-Cola üdítőitalt adunk ajándékba országszerte 350 vendéglátóhelyen, hogy a vendégek és az éttermek, bárok, kávézók újra egymásra találjanak. Cégünk az elkövetkező hetekben is különféle módokon nyújt majd további segítséget a vendéglátóhelyeknek.