100% papír, 100% újrahasznosított anyagok. Ezen dolgozunk, hogy egy hulladékmentes világot tudjunk létrehozni. Céljaink eléréséhez a Paboco startup céggel közösen megalkottuk első papírpalackunkat.

Képzeljünk el egy olyan jövőt, ahol felhasználás után minden csomagolóanyagot összegyűjtenek és újrahasznosítanak – vagyis képzeljünk el egy hulladékmentes világot. A Coca-Cola ezt a célt tűzte ki maga elé: arra törekszünk, hogy 2030-ig minden egyes eladott palackunk vagy dobozunk után összegyűjtsünk és újrahasznosítsunk egyet.

Célunk eléréséhez folyamatos innovációra, új technológiák feltárására van szükség: ezért fordultunk a papírpalack adta lehetőségeket legalaposabban vizsgáló Paboco vállalkozáshoz.
A dán Paboco tavaly indult innovációs közössége, a Paboco Pioneer Community – melynek a Coca-Cola az egyik alapítótagja – azon dolgozik, hogy a világon elsőként olyan, teljesen bioalapú és újrahasznosítható papírpalackot hozzon létre, ami üdítők, szépségápolási cikkek és más mindennapos fogyasztói termékek csomagolásaként szolgálhat.

Örömmel jelentjük be, hogy a Coca-Cola első újrahasznosítható papírpalackja elkészült, az erről szóló videó itt nézhető meg.

Első generációs papírpalackunk tartalmaz még valamennyi 100%-ban újhasznosított műanyagot, de már dolgozunk ennek továbbfejlesztésén. Olyan papírpalackot szeretnénk ugyanis megalkotni, amely teljes egészében papírként hasznosítható újra.

Csomagolási innovációinkkal kapcsolatban cégünk áll rendelkezésre.