A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a Karlovarské minerální vody számára a PepsiCo magyar leányvállalatának felvásárlását.

2018 januárjában jelentette be a Karlovarské minerální vody (KMV), hogy a versenyhivatalok jóváhagyását követően felvásárolja a PepsiCo magyar, cseh és szlovák érdekeltségeit, illetve a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója és a franchise jogok birtokosa lesz.

A magyar piacon a tranzakciót a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft valósítja meg, melynek tulajdonosai a KMV és a Szentkirályi ásványvizet piacvezetővé emelő Balogh Levente. Az akvizíciót kedden hagyta jóvá a Gazdasági Versenyhivatal, a további két országban még zajlik az engedélyezési folyamat.

„Örömmel tölt el, hogy lépésről lépésre, jó úton haladunk a PepsiCo felvásárlásának folyamatával. Bízom benne, hogy a következő hónapok folyamán a másik két ország hatóságai is engedélyezik a felvásárlásokat” – kommentálta a hírt Alessandro Pasquale, a KMV vezérigazgatója.

„Három éve két, tradicionális értékeket valló és az egészséges életmód iránt elkötelezett család fogott össze, és ennek az összefogásnak egy újabb nagy eredményét üdvözölhetjük ma. A GVH döntése megnyitotta az utat előttünk, hogy a magyar ásványvíz- és alkoholmentes üdítőital-piac meghatározó szereplőjévé váljunk” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft elnöke.

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft-n keresztül a KMV csoport három éve piacvezető Magyarországon a természetes ásványvizek piacán, ahol 2016 óta gyártja és értékesíti ízesített ásványvizeit. A cseh Magnesia ásványvíz értékesítését egy évvel később kezdte meg a hazai piacon.

Céginformációk

Central Europe Mineral Water Holding (CEMW)

A Central Europe Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt, majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.

Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft

A Szentkirályi Ásványvíz Kft és a Kékkúti Ásványvíz Zrt egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia, S. Pellegrino, Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.

Karlovarské minerální vody (KMV)

A KMV Csoport az ásvány- és forrásvizek legnagyobb termelője Közép-Európában. A KMV Csoport küldetése, hogy a minőségi és kulturált italfogyasztás népszerűsítse, illetve termékeit nemzetközileg ismert márkákká fejlessze.

A vállalatot Heinrich Mattoni alapította Carlsbad-ban 1873-ban. A vállalat jelenlegi formáját az 1990-es években nyerte el, amikor az olasz Pasquale család megvásárolta és jelentős fejlesztéseket hajtott végre benne.

Csehországban a KMV a Mattoni ásványvizet, az Aquila forrásvizet, továbbá a Magnesia, Poděbradka, Dobrá voda és Hanácká Kyselka ásványvizeket állítja elő. A Csoport jelenleg 20 országba exportálja termékeit, illetve saját márkákkal van jelen Magyarországon, Bulgáriában és Ausztriában. A KMV Csoportnak összesen 1500 alkalmazottja van.

Ausztriában a KMV Csoport a második az ásványvízpiacon és harmadik helyezett az ízesített italok piacán. Az osztrák Waldquelle ásványvízmárka megvásárlása után sikeresen bővítették azt ízesített változatokkal ugyanazon márkanév alatt. Szlovákiában a KMV Csoport második a természetes ásványvizek piacán. A KMV tavaly felvásárolta a Quadrant Beverages JSC vállalatot, amely a PepsiCo termékek hivatalos gyártója és forgalmazója Bulgáriában.

A KMV Csoport kiemelten támogatja a sportot, a kultúrát és a szórakozást. Emellett számos környezetvédelmi kezdeményezést is támogat. A KMV tagja a National Network of Global Compact CR-nek, azon vállalatok és szervezetek együttműködési platformjának, amelyek az ENSZ Global Compact – a világ legnagyobb vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági kezdeményezése – szellemében tevékenykednek.