Hazánk egyik legismertebb természetvédelmi eseménye 2018. augusztus 4-12. között zajlik majd Szatmárcseke és Tiszamogyorós között. A 10 tonna hulladék összegyűjtését zászlajukra tűző PET Kalózok 22 hulladékból készült hajóval és 50 kenuval szállnak vízre. A kulturális programokkal és versenyekkel tűzdelt eseményen közel 500 önkéntes és versenyző fog részt venni.

A PET Kupa előfutama már zajlik, hiszen egy 17 fős önkéntes csapat tegnap a Fekete-Tisza forrását látogatta meg, ma pedig vízre is szálltak Husztnál, hogy kenuikkal szombatra a Kupa kiindulópontjára érjenek és csatlakozzanak a versenyhez. A túrán részt vesz a kárpátaljai KMKSZ ISZ, a Kárpátjáró és a Papilio – természet- és környezetvédelmi Egyesület is.

A PET Kupa célja, hogy a sport, az önkéntesség és a természetvédelem erejével hívja fel a figyelmet élővizeink védelmének fontosságára.

A PET Kupa egyik fő támogatója a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség.

Kérjük, lehetőségeihez mérten segítsen terjeszteni a program hírét, s adja közre sajtóanyagunkat, ami rengeteg aktuális információt tartalmaz a projekt szakmai munkájáról és kárpátaljai céljairól is: https://petkupa.hu/hu_HU/ujjabb-kaloztamadas-a-hulladekok-ellen

https://www.facebook.com/petkupa/

Segítségét előre is nagyon köszönjük,

HAJÓÓÓÓÓÓRA!