A víz világnapja alkalmából szentkirályi és kékkúti üzemét is megnyitotta a gyermekek előtt a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz palackozó vállalata izgalmas programokkal és üzemlátogatással várta a tanulókat.


Az előző évek hagyományaihoz híven a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. idén is a helybéli fiatalok edukációját helyezte előtérbe a víz világnapján, és bemutatta telephelyeinek működését a gyermekeknek. A vállalat szentkirályi és kékkúti üzemeinek dolgozói játékos ismeretterjesztő programokon keresztül hívták fel a diákok figyelmét az egészséges folyadékbevitel és a vízkészletek védelmének fontosságára.

A társaság szentkirályi telephelyén a Szentkirályi Általános Iskola tanulói vettek részt a világnapi rendezvényen, ahol interaktív feladványok megoldásával hasznos információkkal gazdagodhattak az ásványvizekről és az egészséges életmód részeként a megfelelő folyadékbevitelről. A diákok többek között a tavalyi évben átadott új üzemcsarnokot és palackozó gépsort is megnézhették működés közben.

„Magyarország piacvezető ásványvíz palackozó vállalataként mindennapi munkánk szerves része a vízről való felelős gondolkodás. A természeti kincsünket ünneplő világnapon a környék és a víz szeretetén keresztül szeretnénk átadni ezt a fajta szemléletmódot és odafigyelést a fiatalabb generációk számára is, hiszen a vízkészletek megóvása mindannyiunk közös érdeke” – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi–Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. kékkúti üzemébe a Révfülöpi Általános Iskola és a Csopaki Református Általános Iskola diákjai is meghívást kaptak. Az üzemlátogatás során a gyermekek további érdekességeket tudhattak meg a palackozóüzem működéséről, a termelési folyamtokról, illetve a helyes vízhasználatról. A tanulók az üzemlátogatást követően ellátogattak a falikúthoz is, ahol vízzel kapcsolatos és a jövő nemzedékének szóló üzeneteiket bedobhatták a kihelyezett postaládába.

Céginformáció

A Central Europe Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia, S. Pellegrino, Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.