Békefi László hazatér, hogy átvegye Magyarország legnagyobb üdítőital palackozójának vezetését.

Miután 5 éven át ügyvezetőként irányította a Coca-Cola HBC Magyarország Kft-t, Minas Agelidis új megbízás kapott: a vállalatcsoport irányítótestületének tagjaként ő lesz 2019. április 1-től a Magyarországot is magába foglaló közép- és észak-európai régió igazgatója a Coca-Cola Hellenic Csoporton belül. Minas Agelidis egy folyamatosan és egyre erőteljesebb ütemben növekvő vállalatot hagy utódjára, amely az elmúlt években a vállalatcsoport és a Coca-Cola rendszer egyik meghatározó, több ország piacát kiszolgáló vállalatává vált a régióban.

Minas Agelidist Békefi László követi az ügyvezető igazgatói pozícióban, aki Lengyelországból tér haza feleségével és kisgyermekével, ahol a lengyel leányvállalat kereskedelmi igazgatójaként dolgozott. Békefi László management gyakornokként kezdte pályafutását a Coca-Cola HBC Magyarországnál 2003-ban, az elmúlt években pedig számos különböző értékesítési és marketing pozíciót töltött be. A szakember azt követően lesz a kiemelkedően sikeres magyar leányvállalat ügyvezetője, hogy nemzetközi környezetben már széleskörű szakmai és vezetői tapasztalatokra tett szert. A Coca-Cola HBC Magyarország a Londonban jegyzett nemzetközi palackozó, a Hellenic Csoport tagja, amely jelenleg 28 országban – Európában, Ázsiában és Afrikában – állít elő és forgalmaz Coca-Cola termékeket.

„Nagyon örülök annak, hogy újra Magyarországon üdvözölhetem Lászlót” – mondta Minas Agelidis. „Az, hogy éppen ő vezeti majd ezt a nagyszerű szervezetet, azt is bizonyítja, hogy vállalatunk képes megtartani, tovább képezni és a szakmai fejlődés lehetőségét is megadni tehetségeinek. Magyarország mindig is sok tehetséget adott a Coca-Cola rendszernek. Jelenleg is több magyar dolgozik külföldi kiküldetésben különböző Coca-Cola vállalatoknál, mint ahány nem magyar kolléga dolgozik Magyarországon.”

„Büszke vagyok és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy hazámba visszatérve én vezethessem ezt a kivételes csapatot” – mondta Békefi László. „Ez a vállalat egészen elképesztő növekedési képességről tett tanúbizonyságot az elmúlt időszakban, és végül azzá vált, amire mindig is hivatott volt: kiválósági központ, az innováció motorja és a tehetségek otthona a vállalatcsoporton belül, valamint elkötelezett, odaadó és lelkes emberek közössége. Csak megilletődve tudok arra gondolni, hogy a jövőben az én feladatom lesz újabb sikerekre vezetni ezt a vállalatot, segíteni a további bővülését és a teljesítmény növekedését.”

A Coca-Cola HBC

A Coca-Cola HBC a The Coca-Cola Company egyik vezető palackozója, amely több mint 2 milliárd rekesz italt értékesít évente. A vállalatcsoport több földrészen, 28 országban van jelen és több mint 600 millió fogyasztót szolgál ki termékeivel. A Coca-Cola HBC rendkívül széles és sokszínű portfólióval rendelkezik, amelyben elsősorban alkoholmentes italok szerepelnek, azonnal fogyasztható szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek, energiaitalok, teák és kávék. A Coca-Cola HBC elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, amely egyformán hoz létre üzleti és társadalmi értéket. A vállalat ezért olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek a fogyasztói elvárásoknak, nyitott, befogadó munkahelyi környezetet tart fenn, óvja a környezetet, és hozzájárul a helyi közösségek társadalmi-gazdasági fejlődéséhez. A Coca-Cola HBC 2008 óta szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexen, a globális és európai indexeken az utóbbi öt évben rendre a legfenntarthatóbb módon működő vállalatok közzé sorolták. A Coca-Cola HBC a FTSE4Good Indexen is szerepel “AAA”-as besorolással, az MSCI ESG indexen “A” értékeléssel, a vállalatot elismerte a CDP, a Sustainalytics és a Vigeo is. A Coca-Cola HBC a Londoni Értéktőzsde prémium kategóriás részvénykibocsátója (LSE: CCH), a részvényeit az Athéni Értéktőzsdén is jegyzik (ATHEX: EEE). További információ: http://www.coca-colahellenic.com.