Az ásványvízben előforduló antimonról

Szerző: Bikfalvi istvánné dr. A sajtóban a közelmúltban többször is szerepelt a hír, hogy a Heidelbergi egyetem kutatói közzétették egy vizsgálatsorozat eredményét, amely szerint több PET palackba csomagolt ásványvízben antimon nyomokat mutattak ki. Az antimon...

Palackozott vagy csapvíz?

Szerző: Stephen Edberg professzor * A Yale egyetem professzora, Stephen C. Edberg, nemrég cikket jelentetett meg a Washington Times-ban, amely a csapvíz és a palackozott víz közötti különbségekkel foglalkozik, különös tekintettel a biztonságra és a minőségre. Bár a...

A természetes ásványvíz összetétele ismert

A természetes ásványvíz fogalom-meghatározásából látható, hogy széleskörű vizsgálatok elvégzése után lehet csak egy vizet ásványvíznek nevezni. Ezekkel a vizsgálatokkal meg kell határozni a víz kationjainak és anionjainak mennyiségét, nyomelem tartalmát –...

A makro- és mikroelemek felszívódásáról

Szakirodalmi áttekintés – összeállította: Dr Biró György, az orvostudomány doktora, ny. egyetemi tanár. Az ásvány- és gyógyvizek elfogyasztásánál, ivókúráknál az emésztőrendszerből történő felszívódás az első lépcsője annak, hogy a vízben lévő makro- és...

Ásványi anyagok az ásványvízben: barát vagy ellenség?

A Mineralbrunnen szaklap 2005. 10. 27. számában megjelent cikk szakértőt kérdez meg, valóban megterhelő-e a szervezet számára az ásványi anyagokban gazdag víz, és mi az ún. “Vincent-elmélet”. Manapság egyre alacsonyabb ásványianyag-tartalmú vizeket...